Waarom een zegelring van Metal Art?

Joeri: “Ruim vijfentwintig jaar geleden werd ik gegrepen door het ambacht van het goudsmeden. Vanaf het moment dat ik een goudsmid aan het werk zag wist ik dat ik DAT ook wilde doen. 

Ik was opgeleid als metaalbewerker en wist van draaien en frezen in ijzer en staal. De fijne ambachtelijke technieken van het edelsmeden heb ik mij als autodidact eigen gemaakt. Juist die combinatie van machines en handwerk zet ik in om persoonlijke en bijzondere zegelringen te ontwerpen én te vervaardigen.   
Een zegelring is bij uitstek zo persoonlijk voor mijn klant dat juist hierin al mijn creativiteit en vakmanschap volledig tot zijn recht komt."

 

 

Werkwijze van Metal Art

Een ring met een familiewapen of een monogram gaat Joeri niet zomaar voor je maken. Om te beginnen luistert hij uitgebreid naar jouw persoonlijke wensen en ideeën.

Als je al een vast familiewapen hebt wordt dit natuurlijk meegenomen in het gesprek. Tijdens deze inventarisatie denkt Joeri met je mee, geeft zijn eigen interpretaties en ideeën aan. Pas dan gaat hij een ontwerp opzetten, naar aanleiding van alles wat jullie samen besproken hebben. Dit ontwerp zal Joeri digitaal laten zien, zodat je daar weer op kan reageren. Als het ontwerp is goedgekeurd zal dit pas door Joeri worden uitgevoerd.  

Voor het maken van de gravure in de zegelring maakt hij gebruik van CNC technieken. Precisie freesjes voeren het ontwerp uit in titanium, zirkonium of edelstaal. Deze zelfde techniek kan Joeri toepassen voor een zegelring in goud of platina.