Zijn jullie op zoek naar bijzondere trouwringen?

Kom dan eens langs bij ons in de winkel of bekijk de website.

Heb je mooie ringen gezien op onze site en geen tijd om langs te komen? Mail ons dan en we bespreken op welke manier hoe we jullie het beste kunnen helpen bij het uitkiezen van JULLIE trouwringen. We hebben veel foto's die we kunnen mailen voor overleg, meer dan op de website staan.
Als jullie langs kunnen komen in de winkel is dat ook fijn. Neem rustig de tijd om rond te kijken en onder het genot van een kopje koffie of thee bekijken we welke modellen jullie aanspreken. Het model is het eerste waar je naar zou moeten kijken. Is er een model in onze collectie die het al helemaal is óf gaan we persoonlijke aanpassingen doen? 

Digitale tekening van nieuwe trouwringen

Zelf sieraad ontwerpen

We kunnen natuurlijk ook een nieuw trouwringen voor jullie ontwerpen.
We overleggen welke wensen jullie hebben en gaan daar mee aan de slag.
Hebben jullie een eigen idee? Prima, die willen wij graag voor je uitwerken tot prachtige trouwsieraden.

Materialen

Als het ontwerp van de ringen duidelijk is, kunnen we overleggen van welke materialen we de ringen gaan maken. Grijs titanium, zwart zirkonium, geelgoud, witgoud, roodgoud…. Mooie materialen en mooie combinaties. De keuze van het materiaal is persoonlijk, misschien kies jij wel een andere kleur dan je partner. Doordat het model van de ringen aan elkaar relateert kun je best je eigen keuze doen in kleur of materiaal.  
Titanium en zirkonium zijn minder kostbaar dan goud en super goed bruikbaar, ook als je bijvoorbeeld allergisch bent.
Wil je meer weten over de materialen waar wij mee werken: 

 

Omschrijving

We nemen uitgebreid de tijd om een goede en duidelijke omschrijving te maken van jullie trouwringen.

We beschrijven maten, materialen, vorm en edelstenen. Een gravure in de ring is meestal geen enkel probleem en zullen we ook noteren. Je hebt keuze uit verschillende lettertypes. Eventuele schetsen of digitale tekeningen worden ook aan de opdrachtomschrijving gekoppeld. Zo weten we allemaal wat er exact gemaakt moet worden.

Ringmaat van de trouwringen

Wij vinden het belangrijk dat een ring perfect past aan de hand. Wij geven je altijd een pasring mee naar huis. Deze aluminium ring heeft ongeveer dezelfde breedte en dezelfde binnenvorm als je nieuwe ring zal hebben. De ringmaat kun je op deze manier goed uitproberen, in jouw omgeving en in jouw tempo. Als je helemaal tevreden bent over de ringmaat, dan gaan wij pas aan de slag. De nieuwe trouwring zal dezelfde maat krijgen als de pasring. Zo weet jij ook zeker dat je trouwring goed zal passen.
Als de trouwringen helemaal klaar zijn krijg je een bericht van ons. Je kunt er dan voor kiezen om de trouwringen persoonlijk op te halen óf op te laten sturen. Als je weinig tijd hebt of ver weg woont is opsturen een goede optie. Wij mailen een foto van de ringen en ontvangen dan graag de laatste betaling. De verzending gaat daarna met aangetekende post en valt onder onze verzekering. Als jullie de trouwringen hebben ontvangen kun je zelf de ringmaat nog controleren met de pasringen. Die stuur je dus pas terug als alles in orde is.

Voor een vrijblijvende afspraak of een vraag:

Vul het formulier in of bel ons: 072 - 520 21 12
Naam   
E-mail   
Onderwerp   
Bericht   

Wat kost een trouwring?

De prijs van een trouwring wordt door verschillende factoren bepaald. Het materiaal bepaald een deel van de prijs.

Goud is duurder dan titanium of staal. Een ring van platina kost juist meer dan een ring van goud. De prijs wordt van een ring wordt ook beinvloed door de tijd die nodig is om de ring te maken. Een eenvoudige ring is betaalbaarder dan een ingewikkelde ring. 

Een trouwring naar eigen ontwerp hoeft niet duur te zijn. Ook hiervoor geldt dat de keuze van het materiaal meespeelt in de kostprijs van de ring. Kies je voor titanium, zwart zirkonium of staal, dan blijft de ring vaak betaalbaar. Is jouw ontwerp goed te maken, ook dan zal het een betaalbare trouwring worden.

Bij een groot aantal van onze trouwringen vindt u de prijzen op onze website. Klik op de afbeelding boven in de balk en een informatiemenu verschijnt met de prijs van de betreffende trouwring of trouwringen.

ringen met naam of tekst

Bijzondere trouwsieraden

Niet ieder stel wil twee ringen als trouwsieraad. Er zijn genoeg mensen op zoek naar een trouwsieraad dat uniek en apart is. Iets anders dan gewoon een ring! Wij kunnen je hier leuke verhalen over vertellen. Zo hadden wij een stel waarvan je man zei dat hij absoluut geen ring wilde gaan dragen. Hij vond het niet meer dan logisch dat daarom zijn aanstaande TWEE ringen zou dragen. Eén voor haar en één voor hem.

Voor een ander echtpaar hebben we een ring ontworpen die perfect paste bij de trouwhanger voor de man. Op de plekken waar het collier door de trouwhanger ging, hebben we in de damesring de gaten gevuld met diamanten. 

Niet alleen een ring kan worden gebruikt als trouwsieraad. Wij maken ook hangers met eigen symboliek om mee te trouwen.

Wil jij trouwen met een heel ander sieraad?
Bespreek het met ons, wij denken graag met je mee.

Etiquette

De trouwring is in oorsprong een ononderbroken cirkel van goud. Dit is het symbool van de eeuwig durende liefde.

Het goud van de trouwring staat voor de onvergankelijke band tussen de twee geliefden.

Wat is nu de plaats voor de trouwring? Dat is een vraag die op vele manieren beantwoord kan worden. De trouwring zou van oorsprong aan de linker ringvinger gedragen worden, omdat de ring zo direct verbonden zou zijn met een bloedader naar het hart. Daarnaast kan de geloofsovertuiging bepalen wat de plaats is van de trouwring. Voor rooms-katholieken is de plaats van de trouwring aan de linker ringvinger. Voor de protestanten is dit juist aan de rechter ringvinger.

Als geloof geen invloed heeft zijn er meer praktische zaken die overwogen kunnen worden. Een rechtshandige zal de trouwring aan de linkerhand minder lastig vinden bij de dagelijkse bezigheden. De ring wordt ook minder beschadigd aan de linkerhand.

De rechter ringvinger is over het algemeen (bij rechtshandigen) iets dikker dan de linker ringvinger. Het is een overweging om te beginnen met de rechter ringvinger en de ring naar links verplaatsten als door het goede getrouwde leven de ring strakker gaat zitten. Hoewel dit laatste in het licht van de aandacht voor overgewicht niet al te gemakkelijk genomen moet worden!

  Rianne en Daan, getrouwd in Thailand.

Bij een kerkelijke huwelijksinzegening wordt meestal de ceremonie met de ringen in de kerk gedaan. Tijdens de burgerlijke plechtigheid worden dan geen ringen uitgewisseld.